Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ptasie mleczko z dodatkiem truskawek.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 562
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 562
Składniki
Herbatniki kruszymy w miscei i mieszamy z kakao. Dolewamy stopione masło i mieszamy. Gotową masą wykładamy dno blachy o wymiarach 24cm/40cm i wstawiamy do lodówki. Ja włożyłem do zamrażalnika na chwile żeby było szybciej.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500ml wrzątku. Truskawki zblendować. Śmietanke ubijamy mikserem ale nie na sztywną piane. Dodajemy do niej zblendowane truskawki i teżejącą galaretke truskawkową mieszamy mikserem. Wykładamy na przygotowany spód z herbatników z kakao. Ładnie wygładzamy do ścianek blachy. Wkładamy do lodówki aby stężało.
Rozpuszczamy galaretki poziomkowe w 700ml wrzątku i wystudzamy. Tężejącą wylewamy na zastygniętą piankę. Wkładamy do lodówki. Smacznego:-)