Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ptasie mleczko z dodatkiem truskawek.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2180
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2180
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Herbatniki kruszymy w miscei i mieszamy z kakao. Dolewamy stopione masło i mieszamy. Gotową masą wykładamy dno blachy o wymiarach 24cm/40cm i wstawiamy do lodówki. Ja włożyłem do zamrażalnika na chwile żeby było szybciej.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500ml wrzątku. Truskawki zblendować. Śmietanke ubijamy mikserem ale nie na sztywną piane. Dodajemy do niej zblendowane truskawki i teżejącą galaretke truskawkową mieszamy mikserem. Wykładamy na przygotowany spód z herbatników z kakao. Ładnie wygładzamy do ścianek blachy. Wkładamy do lodówki aby stężało.
Rozpuszczamy galaretki poziomkowe w 700ml wrzątku i wystudzamy. Tężejącą wylewamy na zastygniętą piankę. Wkładamy do lodówki. Smacznego:-)