Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona ptysi. Tym razem z kremem śmietanowym, z polewą czekoladową i dużą ilością kolorowych cukiereczków. Porcja słodyczy nie tylko dla tych najmłodszych
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10025
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9064
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6421
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10025
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9064
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6421
Składniki
Ciasto: W rondelku z grubym dnem zagotować wodę z masłem. Na gotującą się wodę wsypać mąkę pszenną, energicznie mieszając, by całość się nie przypaliła. Ciasto jest gotowe gdy ma szklisty wygląd i odchodzi od ścianek garnka. Wystudzić.Ciasto zmiksować z jajkami, do gładkości. Przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki (ja używam Wilton M1).Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać okrągłe porcje ciasta, w sporych odstępach (mocno rośnie). Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 30 minut. Po upieczeniu wystudzić, przekroić wzdłuż. Krem: Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masą nadziewamy ptysie.