Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptysiowe zajączki to wyśmienity wielkanocny deser dla dzieci
Pychota. Polecam.
Odsłon: 211
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 383
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 111
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27679
Pychota. Polecam.
Odsłon: 211
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 383
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 111
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27679
Składniki
Tłuszcz włożyć do rondla, dodać 1/2 szklanki wody i szczyptę soli. Zagotować. Zdjąć z ognia. Wsypać mąkę, podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając,aż ciasto zacznie odstawać od ścianek rondla
Przestudzić, wbić jajka, dokładnie wymieszać i zmiksować. Na blachę kłaść okrągłe porcje ciasta, formując głowę, tułów i uszy. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C
Wyjąć, ostudzić. Przekroić ostrym nożem w poprzek na pół. Oziębioną w lodówce kremówkę ubić z cukrem pudrem
Bitą śmietanę nałożyć do szprycy, napełnić nią połówki korpusów, przykryć. Obie polewy stopić, odrobiną płynnej masy połączyć tułów z głową i uszami. Zaznaczyć oczy, uszy i wąsy