Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptysiowe zajączki to wyśmienity wielkanocny deser dla dzieci
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10398
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3028
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2123
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 818
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10398
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3028
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2123
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 818
Składniki
Tłuszcz włożyć do rondla, dodać 1/2 szklanki wody i szczyptę soli. Zagotować. Zdjąć z ognia. Wsypać mąkę, podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając,aż ciasto zacznie odstawać od ścianek rondla
Przestudzić, wbić jajka, dokładnie wymieszać i zmiksować. Na blachę kłaść okrągłe porcje ciasta, formując głowę, tułów i uszy. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C
Wyjąć, ostudzić. Przekroić ostrym nożem w poprzek na pół. Oziębioną w lodówce kremówkę ubić z cukrem pudrem
Bitą śmietanę nałożyć do szprycy, napełnić nią połówki korpusów, przykryć. Obie polewy stopić, odrobiną płynnej masy połączyć tułów z głową i uszami. Zaznaczyć oczy, uszy i wąsy