Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie ciasta ja od czasu do czasu uwielbiam zwłaszcza gdy sama je przygotuję a jeszcze bardziej gdy wyjdzie super wilgotne i bez zakalca, myślę że każdy kto skorzysta z tego przepisu będzie zachwycony gdyż ciasto jest naprawdę godne polecenia
blaszka, robot kuchenny, papier do pieczenia, nóż, salaterka
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 431
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 431
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem na jednolitą masę następnie dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, miksować a w trakcie wlać olej oraz aromat. Po zmiksowaniu całości odstawić ciasto aby odpoczęło a w międzyczasie przygotować jabłka
Jak już wszystko mamy przygotowane należy podłużną blaszkę o wymiarach 40/12 wyłożyć papierem do pieczenia przełożyć większą część ciasta na nie jabłka posypać cynamonem a na jabłka z cynamonem resztę ciasta
Gotowe ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego ustawionego na 180 stopni i piec 1 godzinę i 10 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia się ciasta oraz tak zwanego suchego patyczka. Upieczone pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do ostygnięcia a po ostygnięciu wyjąć razem z papierem do pieczenia na ręcznik papierowy można udekorować cukrem pudrem lub lukrem