Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kurki i wszystko co można z nimi przyrządzić. Sos kurkowy z nutą serową nada się zarówno do kluseczek śląskich, kopytek jak i makaronu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 976
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2163
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 976
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2163
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Na patelni podsmażamy na masełku pokrojoną w kostkę cebulkę, kiedy delikatnie się zeszkli dodajemy umyte kurki i wszystko razem podsmażamy ok 10 minut. Dodajemy śmietankę oraz serek topiony. Kiedy sos zacznie się gotować w szklance do wody dodajemy łyżeczkę mąki i wlewamy do sosu. Sos delikatnie zgęstnieje. Dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Podajemy z makaronem, kopytkami albo kluskami śląskimi. Możemy udekorować świeżą natką pietruszki. Przepis na domowe kluski śląskie: https://smaker.pl/przepis-kluski-slaskie,152803,habibichi.html