Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kurki i wszystko co można z nimi przyrządzić. Sos kurkowy z nutą serową nada się zarówno do kluseczek śląskich, kopytek jak i makaronu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1463
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1183
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1316
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 958
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1463
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1183
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1316
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 958
Składniki
Na patelni podsmażamy na masełku pokrojoną w kostkę cebulkę, kiedy delikatnie się zeszkli dodajemy umyte kurki i wszystko razem podsmażamy ok 10 minut. Dodajemy śmietankę oraz serek topiony. Kiedy sos zacznie się gotować w szklance do wody dodajemy łyżeczkę mąki i wlewamy do sosu. Sos delikatnie zgęstnieje. Dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Podajemy z makaronem, kopytkami albo kluskami śląskimi. Możemy udekorować świeżą natką pietruszki. Przepis na domowe kluski śląskie: https://smaker.pl/przepis-kluski-slaskie,152803,habibichi.html