Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto, nie za słodkie jest mdłe, a smakuje jeszcze lepiej niż wygląda jak stwierdzili domownicy :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1853
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4763
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1853
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4763
Składniki
Biszkopt kawowy Białka ubić na sztywno, dodać proszek do pieczenia przesianej ciągle miksując. Następnie dodać cukier w kilku porcjach, ocet, roztrzepane żółtka ciągle ubijając. Następnie dodawać mąkę przesianą i kawę miksując delikatnie. Pięć w 180°C -20 minut Po ostudzeniu przekroić na dwie części.
Budyń kawowy Mąkę, kawę wymieszać z odlanym mlekiem, po czym dodać to do gotującego się mleka z cukrem. Wystudzić, mieszając cały czas aby nie zrobił się kożuch.
Masa kawowa Masło i margarynę utrzeć do białości, następnie dodawać po łyżce budyniu kawowego ciągle miksując.
Ciasto kokosowe Białka ubić dodać cukier ubijając dalej , dodać kokos i wymieszać. Piec jak biszkopt kawowy 15 minut do zrumienienia.
Bita śmietana Śmietanę ubić, dodać śmietan fix wymieszany z cukrem pudrem, zmiksować.
WYKONANIE Biszkopt kawowy, masa kawowa, ciasto kokosowe, bita śmietana, biszkopt kawowy, bita śmietana. Posypałam kokosem i kwiatuszki z kawy rozpuszczalnej.
Smacznego!