Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto, nie za słodkie jest mdłe, a smakuje jeszcze lepiej niż wygląda jak stwierdzili domownicy :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1205
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104932
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1205
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104932
Składniki
Biszkopt kawowy Białka ubić na sztywno, dodać proszek do pieczenia przesianej ciągle miksując. Następnie dodać cukier w kilku porcjach, ocet, roztrzepane żółtka ciągle ubijając. Następnie dodawać mąkę przesianą i kawę miksując delikatnie. Pięć w 180°C -20 minut Po ostudzeniu przekroić na dwie części.
Budyń kawowy Mąkę, kawę wymieszać z odlanym mlekiem, po czym dodać to do gotującego się mleka z cukrem. Wystudzić, mieszając cały czas aby nie zrobił się kożuch.
Masa kawowa Masło i margarynę utrzeć do białości, następnie dodawać po łyżce budyniu kawowego ciągle miksując.
Ciasto kokosowe Białka ubić dodać cukier ubijając dalej , dodać kokos i wymieszać. Piec jak biszkopt kawowy 15 minut do zrumienienia.
Bita śmietana Śmietanę ubić, dodać śmietan fix wymieszany z cukrem pudrem, zmiksować.
WYKONANIE Biszkopt kawowy, masa kawowa, ciasto kokosowe, bita śmietana, biszkopt kawowy, bita śmietana. Posypałam kokosem i kwiatuszki z kawy rozpuszczalnej.
Smacznego!