Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owocowe ptasie mleko na średnią tortownicę
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 16
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 651
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 16
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 651
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Składniki
Czerwone galaretki rozpuścić w połowie podanej ilości wrzątku (1/2 litra na dwie) i odłożyć aż zaczną tężeć. Ubić śmietanę na mleku , do ubitej wmiksować czerwone galaretki i dołożyć kilka pokruszonych biszkoptów, całość wylać do okrągłej foremki wyłożonej owocami i do lodówki. Po 1/2 godz udekorować torcik owocami i zalać tężejącą żółtą galaretką normalnie przygotowaną i .... do lodówki. Deser gotowy po stężeniu galaretki. SMACZNEGO i LEKKIEGO SŁODKIEGO!!