Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste ciasto z morelami i śliwkami idealne do kawy czy herbaty.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 163
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 163
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Składniki
Owoce umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Do jajek dodać szczyptę soli i miksować do czasu, aż będą puszyste. Stopniowo dosypywać cukier z cukrem waniliowym cały czas miksując. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta, dodawać jogurtu i olej naprzemiennie z mąką z proszkiem do pieczenia.
Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć cząstki owoców. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.