Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste ciasto z morelami i śliwkami idealne do kawy czy herbaty.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 54
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 93
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12122
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 54
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 93
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12122
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Składniki
Owoce umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Do jajek dodać szczyptę soli i miksować do czasu, aż będą puszyste. Stopniowo dosypywać cukier z cukrem waniliowym cały czas miksując. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta, dodawać jogurtu i olej naprzemiennie z mąką z proszkiem do pieczenia.
Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć cząstki owoców. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.