Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysty z korzenną nutą i wilgotnym wnętrzem skąpany w białej polewie z bakaliową okrasą ! !
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22056
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 87
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 370
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 96
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 153
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22056
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 87
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 370
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 96
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 153
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Masło rozpuścić z miodem, cukrem i przyprawami.
Mąkę przesiać, połączyć z ciepłą masą.
Gdy masa ostygnie dodajemy po jednym żółtku. Dokładnie mieszamy.
Sodę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Wlewamy do ciasta.
Na koniec delikatnie mieszamy z ubitą pianą.
Ciasto przelewamy do wyłożonych papierem (lub natłuszczonych) foremek.
Pieczemy w 180 st. C ok 45-50 min do suchego patyczka.