Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty placek czekoladowy, szybki i bardzo prosty do wykonania , mocno czekoladowy i wilgotny w środku. Zrobiony według przepisu https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-placek-czekoladowy,1965543,smaker.html Ciasto zrobione z podwójnej porcji.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2149
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7134
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1165
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2149
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7134
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1165
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Do garnuszka przełóż masło , czekolady i wlej mleko . Podgrzej składniki do rozpuszczenia , odstaw do ostudzenia .
Białka oddziel od żółtek . Białka ubij z cukrem na puszystą masę pod koniec ubijania dodaj żółtka Do masy jajecznej dodaj przesianą mąkę z proszkiem . Wymieszaj szpatułką.Na koniec dodaj masę czekoladową . Wymieszaj .
Tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia . Wlej ciasto i piecz w temperaturze 180 st . około 35 minut lub do suchego patyczka .
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem .
Jeśli wolisz możesz placka nie dekorować niczym .