Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na korzennym spodzie z waniliową masą serową.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika, posiekać z masłem. Dodać żółtka i cukier puder, zagnieść ciasto.
Rozwałkować, włożyć na blaszkę z bokami wyłożoną papierem do pieczenia o średnicy 21/35 cm.nakłuć widelcem, włożyć na 40-50 minut do lodówki. Następnie włożyć na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podpieczone ciasto ostudzić.
Masa serowa: Ser 2 razy zmielić w maszynce. Jajka z cukrem zmiksować na wolnych obrotach.
Schłodzoną śmietanę ubić. Jajka z serem, budyniem, mąką ziemniaczaną i olejem zmiksować, połączyć ze śmietaną.
Dodać skórkę pomarańczową i aromat. Miksując na wolnych obrotach cienkim strumykiem wlewać likier.
Masę serową wylać na podpieczony spód i włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec około 65-70 minut. Upieczony sernik ostudzić przy lekko uchylonym piekarniku. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać ze śmietanką i spirytusem, oblać zimny sernik, ozdobić.