Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik prosty w przygotowaniu , ale tez bardzo smaczny. Sernik na spodzie z herbatników, góra ozdobiona rozpuszczoną czekoladą. Polecam
mikser, miska, szklanka, garnek, łyżka drewniana,
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2408
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1880
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2408
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1880
Składniki
Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, spód wyłożyć herbatnikami. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek , zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać sok z cytryny, rozpuszczone masło oraz proszek budyniowy. Cały czas miksując porcjami dodawać twaróg. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Masę białkową juz nie miksując tylko łyżką drewnianą wmieszać do masy serowej. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej herbatnikami, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i udekorowac rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Przygotowanie masy serowej.
Sernik po upieczeniu gotowy do krojenia.