Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik prosty w przygotowaniu , ale tez bardzo smaczny. Sernik na spodzie z herbatników, góra ozdobiona rozpuszczoną czekoladą. Polecam
mikser, miska, szklanka, garnek, łyżka drewniana,
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19310
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13067
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1715
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19310
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13067
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1715
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, spód wyłożyć herbatnikami. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek , zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać sok z cytryny, rozpuszczone masło oraz proszek budyniowy. Cały czas miksując porcjami dodawać twaróg. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Masę białkową juz nie miksując tylko łyżką drewnianą wmieszać do masy serowej. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej herbatnikami, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i udekorowac rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Przygotowanie masy serowej.
Sernik po upieczeniu gotowy do krojenia.