Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik prosty w przygotowaniu , ale tez bardzo smaczny. Sernik na spodzie z herbatników, góra ozdobiona rozpuszczoną czekoladą. Polecam
mikser, miska, szklanka, garnek, łyżka drewniana,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 81
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 81
Składniki
Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, spód wyłożyć herbatnikami. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek , zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać sok z cytryny, rozpuszczone masło oraz proszek budyniowy. Cały czas miksując porcjami dodawać twaróg. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Masę białkową juz nie miksując tylko łyżką drewnianą wmieszać do masy serowej. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej herbatnikami, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i udekorowac rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Przygotowanie masy serowej.
Sernik po upieczeniu gotowy do krojenia.