Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2024
Prosty w przygotowaniu, o kremowej konsystencji , puszysty i smaczny serniczek. Spód z przygotowany z ciastek OREO , jak również do masy dodane ciasteczka. Polecam
blaszka średniej wielkości, mikser, łyżka drewniana, miska, garnek,
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15927
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 99
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 400
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 268
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 84
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 430
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15927
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 99
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 400
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 268
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 84
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 430
Składniki
Blaszka o średniej wielkości wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Kilka ciasteczek ( około 4 - 5 )połamać na mniejsze kawałki i odłożyć na boku, pozostałe ciasteczka porozdzielać, zdjąć masę, ciastka przełożyć do woreczka foliowego i wałkiem rozdrobnić na miał. Przełożyć do miski, dodać rozpuszczone, wystudzone masło wymieszać do połączenia składników w jedną masę. Do przygotowanej blaszki przełożyć masę z ciastek, rozprowadzić po całym spodzie blaszki ugniatając. Blaszkę włożyć na 15 minut do lodówki w celu schłodzenia spodu. W między czasie przygotować masę serową; Żółtka oddzielić od białek, zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodać śmietanę oraz proszek budyniowy. Następnie porcjami dodawać twaróg. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i już nie miksując tylko drewnianą łyżką wmieszać w masę serową. Masę przelać na przygotowany spód, na górę powkładać połamane kawałki ciastek OREO. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawić na 30 minut w piecu i studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po tym czasie wyjąć i całkowicie wystudzić. Gotowy sernik częściowo polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
Sernik podczas pieczenia.
Sernik po upieczeniu.
Sernik po skrojeniu gotowy do podania. Smacznego