Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko trzy składniki wchodzą w skład przepisu na ten przepyszny, bardzo puszysty i lekki serniczek. Bardzo szybki i prosty, w smaku idealny, sam rozpływa się w ustach. Ciasto idealne kiedy goście za drzwiami. U nas nie zdążyło ostygnąć.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną odstawiamy do przestygnięcia.
Przestudzoną, ale płynną czekoladę miksujemy z serkiem.
Do zmiksowanego sera dodajemy żółtka i dalej miksujemy.
Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek (ja najpierw dodałam połowę piany, wymieszałam dokładnie łyżką,
a następnie dodałam drugą połowę i również dokładnie wymieszałam ją z reszta masy).
Tak przygotowaną masę wylewamy na wysmarowane masłem naczynie żaroodporne (u mnie o wymiarach 15x28 cm).
Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 170'C i pieczemy przez 15 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160'C i pieczemy kolejne 15 minut.
Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto przynajmniej na 15 minut, żeby nie straciło na puszystości.
Ciasto kroimy po całkowitym wystygnięciu, ale myśmy nie czekali i zjedli prawie całe jeszcze ciepłe.
Smacznego !!!