Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko trzy składniki wchodzą w skład przepisu na ten przepyszny, bardzo puszysty i lekki serniczek. Bardzo szybki i prosty, w smaku idealny, sam rozpływa się w ustach. Ciasto idealne kiedy goście za drzwiami. U nas nie zdążyło ostygnąć.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 41
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8621
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 41
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8621
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną odstawiamy do przestygnięcia.
Przestudzoną, ale płynną czekoladę miksujemy z serkiem.
Do zmiksowanego sera dodajemy żółtka i dalej miksujemy.
Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek (ja najpierw dodałam połowę piany, wymieszałam dokładnie łyżką,
a następnie dodałam drugą połowę i również dokładnie wymieszałam ją z reszta masy).
Tak przygotowaną masę wylewamy na wysmarowane masłem naczynie żaroodporne (u mnie o wymiarach 15x28 cm).
Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 170'C i pieczemy przez 15 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160'C i pieczemy kolejne 15 minut.
Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto przynajmniej na 15 minut, żeby nie straciło na puszystości.
Ciasto kroimy po całkowitym wystygnięciu, ale myśmy nie czekali i zjedli prawie całe jeszcze ciepłe.
Smacznego !!!