Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na klasyczną szarlotkę, ale ze względu na cukrzycę nie możesz znaleźć właściwego przepisu? Oto świetny pomysł na szarlotkę dla cukrzyka. Ciasto robi się szybko, a użyte składniki nie powodują szybkiego wzrostu glukozy we krwi. To świetny deser dla diabetyków, wypróbuj!
Tortownica o średnicy 26 cm
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Na początku do większego naczynia wrzuć pokrojone masło, mąkę pszenną razową, ksylitol, proszek do pieczenia, cynamon i mielone migdały. Zmiksuj na kruszonkę.
Przygotuj formę i wyłóż ją papierem do pieczenia. 3/4 przygotowanej masy wyłóż na tortownicę i nieco wyrównaj, posyp płatkami migdałowymi i oprósz delikatnie mąką ziemniaczaną (pamiętaj, że im mniej, tym lepiej, bo mąka ziemniaczana ma wysoki indeks glikemiczny!).
Obierz jabłka, pokrój je w plasterki i rozłóż równo na cieście. Posyp pozostałą częścią kruszonki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza (w trybie góra-dół) i piecz ok. 50-60 minut. Ciasto wychodzi zarumienione. Szarlotkę dla cukrzyków możesz podać posypaną płatkami migdałów. Smacznego!