Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jednej z grup na Fb wpadł mi w oko przepis na te ciasteczka. Jako, że piekąc chleb i dokarmiając zakwas, są odrzuty i szkoda, je wyrzucać, to w takich ciasteczkach super się sprawdzi. Przyznam szczerze, że nie byłam za bardzo przekonana, ale wiecie co? Są pyszne. Jeszcze ciepłe są delikatne i puszyste. Ja od siebie dodałam rodzynki, żurawinę, migdały i wyszły mi takie pieguski. Polecam Wam ten przepis, bo mało pracy, a są super. Na pewno będę częściej je robić z nowymi dodatkami.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1374
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1374
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Utrzyj masło z cukrem, dodaj zakwas i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj resztę składników i dokładnie połącz. Miskę szczelnie zakryj i wstaw do lodówki na około 20 godzin. Po upływie tego czasu podziel ciasto (będzie twardawe, ale dobre do porcjowania) na porcje wielkości dużego orzecha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone ciasteczka wyjmuj na kratkę i wystudź.