Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest pyszne, nie za mocno słodkie, mocno owocowe, pianka jest deliktna i lekka..........SMACZNEGO!!!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 849
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 835
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 849
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 835
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
użyłam śliwki mrożone bez pestek i odmrożone, dodać pokrojone drobno jabłka, wsypać cukier, cynamon, wymieszać
całe jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia na dużych obrotach z 4 minuty, masa będzie miała "zważoną" konsystencję
do masy wsypać mąkę z proszkiem i z 1 minutę na dużych obrotach utrzeć na dość gęste ciasto
silkonowa niska forma 26 cm, ciasto rozsmarować w formie
owoce wymieszać z mąką ziemniaczaną i wyłożyć na ciasto, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 30 minut
z podanych składników ubić mocno pianę: do białek wsypać soli, ubijać na dużych obrotach, gdy piana sztywnieje w trakcie ubijania porcjami wsypywać cukier puder, na koniec kroplę olejku o od razu wyłożyc pianę na ciasto po 30 minutach pieczenia, dalej piec 30 minut
wystudzić przy uchylonych drzwiczkach, wystudzone schować w chłodne miejsce