Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto, bo jest bardzo smaczne.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 328
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 610
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 328
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 610
Składniki
Składniki na ciasto: mąkę tortową + cukier + masło + żółtka z dwóch jajek + proszek do pieczenia dobrze zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na dwie części (jedną większą i jedną mniejszą), do mniejszej części dodać 1 łyżkę kakao. Następnie schłodzić ciasto w lodówce przez pół godziny. Jasną część ciasta wyjąć z lodówki i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Podpiec spód ciasta w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut, do lekkiego zrumienienia.
Posypać wierzch ciasta bułką tartą.
Zetrzeć jabłka na dużych oczkach, dodać cynamon i dwie łyżeczki cukru, dokładnie wymieszać
Z białek ubić sztywną pianę, na koniec dodać budyń waniliowy i lekko jeszcze zmiksować.
Wyłożyć na ciasto masę jabłkową.
Na masę jabłkową wyłożyć pianę z budyniem.
Na pianę rozłożyć rodzynki hetmańskie.
Na rodzynkach poukładać odsączone z syropu owoce mango.
Na owoce położyć poskubane ciemne ciasto.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 35 - 40 minut.
Wyjąć upieczone ciasto z piekarnika i przestudzić.
Przestudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !!!