Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste,fajnie wygląda i jest pyszne.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę,cukier puder,cukier waniliowy i proszek do pieczenia.Mieszamy.Następnie dodajemy jajko oraz serek homogenizowany. Z przygotowanych składników zagniatamy ciasto,jeśli ciasto będzie się kleić dosypujemy mąki.Zagniecione ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta bierzemy i wyklejamy nią blaszkę do pieczenia. Jabłka myjemy,obieramy ze skórki i wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na połówki.Te połówki jabłek układamy na blaszce wyłożonej ciastem,wgłębieniem do dołu. Drugą część ciasta wałkujemy i nakładamy na jabłka.Pamiętajmy o podsypaniu mąką blatu jak będziemy wałkować ciasto,może się kleić.Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.40 min.do zarumienienia się ciasta. Teraz przygotowujemy lukier.Łyżkę śmietany i cukier puder mieszamy razem aby nie było grudek.Tak powstały lukier rozprowadzamy na jeszcze ciepłym cieście i pozostawiamy do wystygnięcia. I nasze ciasto gotowe!!! Smacznego!!