Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki biszkopt, puszysty krem z mascarpone i ryż ze słodkim kajmakiem - to genialne połączenie smaków i tekstur!
Tortownica 26cm
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8634
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 695
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8634
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 695
Składniki
Biszkopt: Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy pojedynczo żółtka, cały czas miksując. Dodajemy przesiane mąki z proszkiem. Dokładanie mieszamy. Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej folią. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy. Przygotowujemy nasączenie - mieszamy przegotowaną ostudzoną wodę z brandy. Polewamy dokładnie biszkopt.
Krem: Mascarpone łączymy ze śmietanką i cukrem pudrem. Miksujemy, najpierw na małych obrotach, potem na coraz wyższych, aż krem będzie gęsty. Miksowanie powinno trwać kilka minut. Pod koniec miksowania dodajemy kajmak. Masę wykładamy na biszkopt.
Przygotowujemy warstwę z ryżem. Kajmak łączymy z ryżem preparowanym. Mieszamy, aż cały ryż będzie oblepiony. Wykładamy na ciasto i delikatnie rozprowadzamy po całości. Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin.