Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pYSZNE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNKIEM DO KAWKI:) LEPSZE NIŻ Z NIEJEDNEJ CIASTKARNI. SKŁADNIKI NA OKOŁO 12 DROŻDŻÓWEK.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4841
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20741
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2457
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4841
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20741
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2457
Składniki
BUDYŃ UGOTOWAĆ WG PRZEPISU Z 0,5 LITRA MLEKA. .
CIASTO DROŻDŻOWE: Tłuszcz roztopić, dodać mleko i podgrzać do letniej temperatury. Pokruszyć drożdże i roztrzepać aż do rozpuszczenia. Ostudzić.
CIASTO DROŻDŻOWE: Tłuszcz roztopić, dodać mleko i podgrzać do letniej temperatury. Mąke, sól, cukier wymieszać. Wlać ostudzoną masę i wyrobić ciasto aż będzie gładkie. Odłożyć przykryte w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1 godzinę). Po wyrośnięciu dokładnie wyrobić aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Rozwałkować na ok 4 mm, pociąć w prostokąty o wym. 10x15cm. Na każdy nałożyć po 1 łyżce budynku. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Kiedy lekko podrosną, posmarować roztrzepanym jajkiem.
piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut.
Zamiast budyniu można do środka dać też nutellę lub serki danio:)