Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik na czekoladowym spodzie
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12634
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12634
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
Tortownica 20 cm Galaretki rozpuscic w 500ml goracej wody. Jablka strzec na tarce,dodac cynamon,wymieszac.Nastepnie Jablka lekko przegotowac.Dodac galaretki,dobrze wymieszac i odstawic do zgestnienia. Na spód torciku potrzebujemy zmielone herbatniki,dodajemy rozpuszczone maslo i razem zagniatamy.Nastepnie wykladamy spód formy.Bardzo geste juz jablka z galaretka wlewamy do formy.Zostawiamy najlepiej przez noc w lodówce. Nastepnie ubijamy smietanke na sztywno, dodajemy mascarpone i dobrze mieszamy. Mase wykladamy na góre ciasta i rozprowadzamy. Wiórki kokosowe prazymy ,studzimy!Nastepnie posypujemy nimi góre ciasta!GOTOWE!
Torcik jest pyszny,jablkowy!!!SMACZNEGO!!!