Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moje kolejne ciasto z rabarbarem. Rabarbar również można zastąpić innymi owocami.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1414
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1414
Składniki
Żółtka zmiksować razem z cukrem na puszystą masę, następnie dodać śmietanę i dalej miksować. Do tej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i znowu zmiksować. Białka ubić na sztywno oddzielnie, a potem dodać do masy i dokładnie wymieszać ( już nie mikserem tylko łyżką bądź łopatką ). Gotową masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na masę poukładać obrany i pokrojony rabarbar w kostkę ( można rabarbar wymieszać z cukrem, jeśli ktoś lubi słodsze ). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem ciasto. SMACZNEGO !!!