Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moje kolejne ciasto z rabarbarem. Rabarbar również można zastąpić innymi owocami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11950
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11950
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Żółtka zmiksować razem z cukrem na puszystą masę, następnie dodać śmietanę i dalej miksować. Do tej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i znowu zmiksować. Białka ubić na sztywno oddzielnie, a potem dodać do masy i dokładnie wymieszać ( już nie mikserem tylko łyżką bądź łopatką ). Gotową masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na masę poukładać obrany i pokrojony rabarbar w kostkę ( można rabarbar wymieszać z cukrem, jeśli ktoś lubi słodsze ). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem ciasto. SMACZNEGO !!!