Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 786
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7014
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8631
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 300
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 786
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7014
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8631
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 300
Składniki
Mąkę przesiewamy, robimy w środku wgłębienie, wkruszamy tam drożdże i posypujemy cukrem. W rondelku lekko podgrzewamy mleko, wylewamy je na drożdże i rozcieramy. Po około 15 minutach jak już drożdże podrosną, dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto (ma być ono klejące). Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, rozgrzewamy olej na patelni i smażymy racuchy(ciasto nakładamy 2 łyżkami, lekko je rozprowadzamy na oleju) do rumianego koloru.
Do cukru pudru dodajemy wodę i mieszamy. Gdy lukier będzie za rzadki dodajemy cukru pudry, zaś gdy za gęsty to odrobinę wody ;) Lukrujemy racuchy. Smacznego! ;)