Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne rozpływają się w ustach i szybko znikają:)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3539
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 177
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3539
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 177
Składniki
Do miski dać drożdże,cukry i rozetrzeć łyżką. Dodać jajka,sól,mleko i mąkę.Mleko ma być ciepłe. Wszystko wymieszać łyżką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 40min.Miskę należy przykryć ściereczką. Kiedy ciasto już wyrosło dodać borówki i lekko zamieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje łyżką i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym Posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!