Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne rozpływają się w ustach i szybko znikają:)
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17573
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6689
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17573
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6689
 
         
         
                Składniki
Do miski dać drożdże,cukry i rozetrzeć łyżką. Dodać jajka,sól,mleko i mąkę.Mleko ma być ciepłe. Wszystko wymieszać łyżką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 40min.Miskę należy przykryć ściereczką. Kiedy ciasto już wyrosło dodać borówki i lekko zamieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje łyżką i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym Posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!