Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie cynamonowe drożdżowe racuchy będą idealne na deser, śniadanie i wczesną kolację.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5541
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1026
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5541
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1026
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1460
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Letnie mleko wymieszać z cukrami i drożdżami. Odstawić do podrośnięcia na ok. 5 minut. Śliwki umyć osuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Do mąki dodać podrośnięte drożdże, jajka i cynamon. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lekkiego podrośnięcia. Na rozgrzanej patelni ułożyć połówki śliwek ( przekrojoną częścią do dołu ) i przykryć ciastem. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem dosypać cukrem pudrem.