Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to szybkie w przygotowaniu i bardzo proste ciasto, dlatego bez problemu możesz przygotować je wraz z pociechami. Największą frajdę sprawi im ozdabianie. Przygotuj precelki, cukrowe oczka lub pisaki do dekoracji oraz czerwone draże. Razem przekształćcie czekoladowe ciasto w piękne reniferki.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 65
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 116
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 65
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 116
Składniki
W garnuszku rozpuść masło, następnie dodaj podzieloną na mniejsze części czekoladę. Trzymaj na niewielkim ogniu, cały czas energicznie mieszając. Gdy składniki się połączą odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski wbij jajka i ubij wraz z cukrem oraz szczyptą soli. Gdy przestanie chrzęścić, wlej cienkim strumieniem przestudzoną czekoladę. Całość miksuj jeszcze przez minutę, po czym wsyp mąkę i delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej.
Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 25-30 minut.
Przygotuj polewę. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę wraz z 2 łyżkami masła. Wyjmij ciasto z foremki i polej gotową polewą.
Gdy polewa lekko stężeje, podziel brownie na kwadraty. Na każdy z nich przyklej precelki, cukrowe oczka i czerwone drażetki.