Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ulubione ciasto mojej mamy. Specjalistką i autorką jest jej koleżanka i to właśnie od niej pochodzi ten przepis. Tym razem nic w nim nie zmieniałam, bo deser ten jest naprawdę idealny w smaku i skradł podniebienia każdego, kto go próbował! Zachęcam do przygotowania ;)
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 18
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 36
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 41
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 52
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19649
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 18
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 36
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 41
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 52
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19649
Składniki
40dkg rodzynek namoczyć na noc w 1 szkl wódki. Odsączyć na sicie. Alkoholem z rodzynek nasączyć obie części biszkoptu.
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić, dodać cukier oraz żółtka. Na kniec dodać przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Piec ok 40 minut w 170st C.
Czekoladę oraz masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć z osączonymi rodzynkami.
Ugotować budyń. Wystudzić. Masło ubić na puszysty krem, dodać budyń, kakao oraz wódkę. Ubijać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Nasączony spód biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki, na to wyłożyć ½ masy budyniowej. Przykryć drugą połową biszkoptu. Na wierzch wyłożyć masę budyniową a na to wystudzoną masę rodzynkową.