Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy jeden arkusz ciasta francuskiego żeby przygotować przepyszne rogaliki z marmoladą. Polecam
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107689
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107689
Składniki
arkusz ciasta francuskiego wyjąć z lodówki i kroić w trójkąciki jeżeli mamy okrągły arkusz z ciasta francuskiego to wystarczy przekroić tak jak pizzę ilość oraz wielkość trójkątów jest już dobrowolna możemy zrobić większe albo mniejsze, na każdy trójkącik wyłożyć łyżeczkę marmolady i zwijać w formę Rogala tak przygotowane rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni czas pieczenia 10 minut