Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sprawdzony przepis na rogaliki. Z pewnością uda się każdemu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Do mąki wkruszyć świeże drożdże. Dodać mleko, cukry, roztrzepane jajka i miękką margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić ręcznie lub hakiem. Ciasto przykryć i włożyć na 2h do lodówki. Bez obaw-ręczę, że podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2-3 części. Rozwałkować na grubość ok. 0.5cm. Wyciąć trójkąty. Nałożyć nadzienie - krem czekoladowy ( u mnie Milka) lub marmolada owocowa, różana Zawijamy rogale - dokładnie. Układać języczkiem do dołu. Do piekarnika góra dół 180° na ok. 25-30 min
Po upieczeniu można obsypać pudrem. Aby na drugi dzień były równie smaczne, należy je na noc szczelnie zamknąć, a żeby uzyskać ich świeżość, wystarczy podgrzać je lekko w piekarniku lub mikrofali. Smacznego!!