Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe ciasto francuskie warto mieć pod ręką, kiedy masz ochotę na słodkie wypieki, ale nie chcesz spędzać zbyt dużo czasu w kuchni. Jeśli lubisz bananowe desery, koniecznie przygotuj rogaliki z ciasta francuskiego. Przepis pochodzi z 520. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 22
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 875
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 22
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 875
Składniki
Banany obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na trójkąty. Przy najkrótszym brzegu dać trochę masła orzechowego, na masło posiekaną czekoladę i banany. Zwinąć rogaliki. Przełożyć na blachę piekarnikową wyścieloną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C.