Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1546
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231954
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1546
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231954
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Składniki
Białka jajek ubić z cukrem, połączyć delikatnie z żółtkami i wymieszać ostrożnie z obiema mąkami.
Masę rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem i upiec w nagrzanym do 220 C piekarniku na złoty kolor.
Od razu po upieczeniu cisto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin- ciasto zwinąć.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć na puch odłożyć 3 łyżki, dodawać schłodzoną czekoladę cały czas ucierając.
Ciasto rozwinąć i posmarować część kremu, zwinąć roladę, obłożyć ją pozostałym kremem.
3 łyżki masła połączyć z cukrem pudrem. Ciasto dekorować białym kremem, wisienkami i listkami czekoladowymi.