Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3710
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2033
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5430
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5480
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3710
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2033
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5430
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5480
Składniki
Białka jajek ubić z cukrem, połączyć delikatnie z żółtkami i wymieszać ostrożnie z obiema mąkami.
Masę rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem i upiec w nagrzanym do 220 C piekarniku na złoty kolor.
Od razu po upieczeniu cisto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin- ciasto zwinąć.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć na puch odłożyć 3 łyżki, dodawać schłodzoną czekoladę cały czas ucierając.
Ciasto rozwinąć i posmarować część kremu, zwinąć roladę, obłożyć ją pozostałym kremem.
3 łyżki masła połączyć z cukrem pudrem. Ciasto dekorować białym kremem, wisienkami i listkami czekoladowymi.