Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i ładnie wyglądające ciasto na każdą okazję.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13848
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10177
Szybka i smaczna
Odsłon: 13848
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10177
Składniki
Jajka, białka oddzielić od żółtek .Białka ubijać na sztywno stopniowo dodając cukier.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ,na końcu dodając czekoladę i 2 łyżki wody.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Blaszkę 36x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto ,wstawić do piekarnika i piec 20 min lub do suchego patyczka.
Po wyjęciu gorące ciasto zwinąć w rulon na ściereczce.
Galaretkę agrestową rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody ,gdy zakrzepnie pokroić w grubsze pasy.Mango obrać usunąć pestkę i zblendować.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody.Gdy zaczyna krzepnąć ubić na sztywno śmietanę stopniowo dodając ser mascarpone, tężejącą galaretkę oraz mus z mango.
Rozwinąć ciasto,posmarować kremem.
Na brzegu ułożyć pas zielonej galaretki ,zwinąć, schłodzić 2 godziny.
Wierzch posypać cukrem pudrem lub można polać polewą jak kto lubi.