Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta rolada, którą szybko się robi, w sam raz na niedzielny podwieczorek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98704
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1946
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5790
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5788
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98704
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1946
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5790
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5788
Składniki
Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na całym papierze, posypać galaretką.
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, ubijać, potem dodać żółtka, ubijać, na koniec wsypać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na jabłka i równo rozprowadzić. Wstawić do gorącego piekarnika(180") na ok 30 min.
Gorące ciasto przykryć papierem lub ściereczką, przełożyć do góry dnem i delikatnie zdjąć papier, przyklejone jabłka zdjąć za pomocą noża. Gorące ciasto zwinąć w roladę. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego.