Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta rolada, którą szybko się robi, w sam raz na niedzielny podwieczorek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5408
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5408
Składniki
Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na całym papierze, posypać galaretką.
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, ubijać, potem dodać żółtka, ubijać, na koniec wsypać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na jabłka i równo rozprowadzić. Wstawić do gorącego piekarnika(180") na ok 30 min.
Gorące ciasto przykryć papierem lub ściereczką, przełożyć do góry dnem i delikatnie zdjąć papier, przyklejone jabłka zdjąć za pomocą noża. Gorące ciasto zwinąć w roladę. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego.