Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam Was na roladę biszkoptową z bitą śmietaną, mascarpone i czerwonymi porzeczkami. Sezon na porzeczki w pełni więc warto z nich korzystać. Jak nie lubicie porzeczek możecie dać inne owoce. Ale porzeczki fajnie przełamują słodkość śmietany i biszkoptu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 961
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 961
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym i barwnikiem, dodawać po żółtku i ubijać. Dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na papierze, rozsmarować je i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Biszkopt piec 20 minut a potem wyłożyć go na ściereczkę papierem do góry. Zdjąć papier i zawinąć biszkopt w roladę razem ze ściereczką. Biszkopt wystudzić.
Śmietanę ubić z cukrem i mascarpone, dodać obrane z szypułek porzeczki i delikatnie wymieszać. Rozprowadzić śmietanę na biszkopcie i zawinąć roladę ( zwijać szerszy bok ). Gotową roladę odstawić do lodówki do ścięcia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami i miętą.