Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt w polączeniu z kwaskowym rabarbarem i kremem,po prostu fantazja. Bardzo polecam:)
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 121
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 121
Składniki
Upiec biszkopt ,żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno,pod koniec dodawać po 1 łyżce cukru i cały czas ubijać. Dodać wszystkie żółtka ,lekko zmiksować.Na końcu dodać mąkę i delikatnie szpatułką połączyć składniki. Rabarbar umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Obrać z włókien i pokroić na 1cm kawałki. Blachę dużą z piekarnika wyłożyć papierem.Na spódzie rozłożyć rabarbar i zalać biszkoptem,lekko wyrównać. Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.do złotego koloru biszkoptu. Biszkopt wyjąć i zawinąć jeszcze ciepły w ściereczkę wcześniej zdejmując papier. Zostawić do całkowitego wystudzenia.
KREM Mleko zagotować ,wlać przygotowany budyń wg.przepisu. Zagotować i wyłączyć palnik.Wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia. Wystudzić i letnim posmarować biszkopt. Zawinąć roladę i dać do lodówki na kilka godzin by masa stężała. Mnie wyszło trochę za dużo kremu,więc dałam do pucharka:) Smacznego życzę!