Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, słodko - winna a jej zaletą jest to że szybciutko się ją robi:-))
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
Jabłka obieramy, musimy wykroić gniazda nasienne i kroimy w plastry średniej grubości. Ja pokroiłam nieco za cienko. Blachę z piekarnika smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pokrojone jabłka, posypujemy łyżką cukru i cynamonem.
Białka oddzielamy od żółtek dodajemy malutką szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując dodajemy partiami szklankę cukru. Kolej na żółtka te również nadal miksując dodajemy po jednym. Na końcu porcjami wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszając delikatnie drewnianą łyżką ( dla leniuszków może być mikserem ):-)) Tak przygotowany biszkopt wlewamy na jabłka i rozprowadzamy. Pieczemy w 180 stopniach 20 - 25 minut.
Wyciągamy i odwracamy do góry nogami czyli biszkoptem na blat a jabłkami do góry.
Zwijamy w roladę, posypujemy cukrem pudrem i jemy do kawki:-))