Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna,biszkoptowa rolada z jabłuszkami :)
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15505
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15505
Składniki
Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wyłożyć folią aluminiową.Na folię wyłożyć starte i przesmażone jabłka i wyrównać powierzchnię.Masę jabłkową można posypać cynamonem. Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po jednym żółtku.Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia. Ciasto rozprowadzić równomiernie na jabłkach. Piec ok 20 min w temp 180 st
Po wyciągnięciu z piekarnika posypać wierzch cukrem pudrem,przykryć czystym ręczniczkiem i obrócić (ja pomagam sobie przykładając kratkę z piekarnika) Zdjąć folię i zwinąć roladę.Kroić po wystygnięciu,smacznego :)