Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm jak ja dawno nie piekłam rolady, a że dziś jest transmisja u mojej kochanej koleżanki z Facebooka więc pomyślałam że warto trochę ten wieczór sobie umilić po mimo smutków i łez.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie ciasta : Białka ubić z cukrem,
Dodać żółtka i ubijać razem z białkami.
Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wymieszać delikatnie łyżką
Wylać na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 15 - 20 minut w zależności od piekarnika. Wyjąć ciasto.
Rozłożyć ściereczkę i odwrócić blachę do góry dnem,
Rozłożyć ściereczkę i odwrócić blachę do góry dnem,
Ciasto natychmiast zwinąć razem ze ściereczką.
Po ostygnięciu delikatnie rozwinąć roladę,dać dowolne nadzienie u mnie krem i galaretka.
Zawinąć roladę i włożyć do lodówki aby krem zastygł.
Po paru godzinach wyjąć roladę i udekorować polewą czekoladową lub kto czym chce.
Wykonanie kremu : W pół szklanki mleka rozrobić budyń z żółtkami (ja zawsze mieszam w słoiku wtedy nie ma grudek),
Wykonanie kremu : W pół szklanki mleka rozrobić budyń z żółtkami (ja zawsze mieszam w słoiku wtedy nie ma grudek),
W misce zmiksować margarynę i dodawać po łyżce zimnego budyniu,
Miksować na gładką masę.
Musiałam zrobić polewę ponieważ ciasto przykleiło się do ścierki. Rolada wyszła przepyszna a zwłaszcza krem który powstał z mojej głowy.