Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nieco dla miłośników kawy
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15374
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4600
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 268
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2706
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4837
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15374
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4600
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 268
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2706
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4837
Składniki
Jajka ubić z szklanką cukru, następnie drewnianą łyżką delikatnie wymieszać z 0,5szkl mąki tortowej 0,5szkl. mąki ziemniaczanej i łyżeczką proszku do pieczenia (można dodać kakao) Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (blaszka która jest dołączona do piekarnika) Piec 15-20min. w temp.160" Po upieczeniu ciasto wyłożyć na ściereczkę papierem do góry, zdjąć papier i zwinąć biszkopt w roladę ze ściereczką. Zostawić do wystudzenia.
Krem kawowy: 1 szkl. mleka zagotować z cukrem. resztę mleka wymieszać z mąką, żółtkiem oraz cappuccino - wszystko razem zagotować ciągle mieszając. Po wystudzeniu zmiksować z kostką miękkiej Kasi na puszystą masę. Odwijamy biszkopt i nakładamy po całości krem. Zwijać roladę dość ciasno, zawinąć ściśle w folie aluminiową i wstawić na kilka godz. do lodówki. Smacznego!!