Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tego przepisu , uświetni każdą okazję.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 701
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 503
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 321
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3507
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 701
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 503
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 321
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3507
Składniki
Szpinak rozmrozić, zblendować. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z produktami sypkimi, podzielić na połowę do jednej dodać szpinak i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasta wlać do 2 rękawów do dekoracji i pasami umieścić w blaszce.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Zwinąć w roladę wystudzić. Galaretkę agrestową wymieszać w 1 szklance gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
Mango obrać , zblendować. Galaretkę agrestową pokroić w słupki. Śmietanę ubić na sztywno wymieszać z mango, dodać krzepnącą galaretkę brzoskwiniową. Rozwinąć zwinięte ciasto posmarować przygotowaną masą , wzdłuż jednego boku ułożyć paski galaretki agrestowej, posypać pestki granata.
Zwinąć w roladę , schłodzić w lodówce 3 godziny. Pokroić na porcje.