Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tego przepisu , uświetni każdą okazję.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13842
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10175
Szybka i smaczna
Odsłon: 13842
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10175
Składniki
Szpinak rozmrozić, zblendować. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z produktami sypkimi, podzielić na połowę do jednej dodać szpinak i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasta wlać do 2 rękawów do dekoracji i pasami umieścić w blaszce.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Zwinąć w roladę wystudzić. Galaretkę agrestową wymieszać w 1 szklance gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
Mango obrać , zblendować. Galaretkę agrestową pokroić w słupki. Śmietanę ubić na sztywno wymieszać z mango, dodać krzepnącą galaretkę brzoskwiniową. Rozwinąć zwinięte ciasto posmarować przygotowaną masą , wzdłuż jednego boku ułożyć paski galaretki agrestowej, posypać pestki granata.
Zwinąć w roladę , schłodzić w lodówce 3 godziny. Pokroić na porcje.