Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do kawki na mroźne zimowe dni.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1058
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 253
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1172
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 223
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1058
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 253
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1172
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 223
Składniki
Do miski wbić 5 całych jajek.
Dodać cukier i zmiksować.
Suche składniki: kakao, cynamon, kardamon, imbir, sodę oraz mąkę połączyć ze sobą i wymieszać.
Do zmiksowanych jajek z cukrem wlać olej i dalej miksować.
Do masy jajecznej dodawać partiami suche składniki i dalej miksować.
Do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto.
Gruszki obrać, wydrążyć środki, zostawić z ogonkami i powkładać w ciasto.
Gorzką czekoladę połamać na małe kostki i poukładać na cieście między gruszkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka.
Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !