Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do kawki na mroźne zimowe dni.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2252
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2890
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 640
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2252
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2890
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 640
Składniki
Do miski wbić 5 całych jajek.
Dodać cukier i zmiksować.
Suche składniki: kakao, cynamon, kardamon, imbir, sodę oraz mąkę połączyć ze sobą i wymieszać.
Do zmiksowanych jajek z cukrem wlać olej i dalej miksować.
Do masy jajecznej dodawać partiami suche składniki i dalej miksować.
Do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto.
Gruszki obrać, wydrążyć środki, zostawić z ogonkami i powkładać w ciasto.
Gorzką czekoladę połamać na małe kostki i poukładać na cieście między gruszkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka.
Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !