Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe ciasto i jabłuszka namoczone w rumie - :)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 702
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 394
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 113
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 56
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 702
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 394
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 113
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 56
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na ósemki. Zalać rumem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia ser, margarynę i posiekać do połączenia składników.Żółtka, cukier i śmietanę ubić na jednolitą masę.Masę jajeczną dodać do mąki i zagnieść ciasto. Powinno być lśniące i elastyczne. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką na grubość 0,5cm. i wykrawać foremką kwadraty.
Kawałki jabłka układać po przekątnej kwadratu i zlepić ze sobą dwa przeciwne rogi ciasta.
Rozbełtanym jajkiem posmarować wierzch ciastek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w tem.180 st.C ok. 25 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!