Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe ciasto i jabłuszka namoczone w rumie - :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4133
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 54
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4133
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 54
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na ósemki. Zalać rumem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia ser, margarynę i posiekać do połączenia składników.Żółtka, cukier i śmietanę ubić na jednolitą masę.Masę jajeczną dodać do mąki i zagnieść ciasto. Powinno być lśniące i elastyczne. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką na grubość 0,5cm. i wykrawać foremką kwadraty.
Kawałki jabłka układać po przekątnej kwadratu i zlepić ze sobą dwa przeciwne rogi ciasta.
Rozbełtanym jajkiem posmarować wierzch ciastek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w tem.180 st.C ok. 25 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!