Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe ciasto z nutką alkoholu :)
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 127
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 127
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodając pod koniec szklankę cukru. Wymieszać z suchym makiem i wiórkami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka około 20 min w 180stopniach.
Połowę mleka zagotować z resztą cukru i cukrem waniliowym, a mąkę i zoltkami rozmieszać z resztą mleka, z tego ugotować budyń. Odstawić do ostudzenia, masło utrzeć na puch, dodając budyń i alkohol. Masę wyłożyć na kokosowe ciasto. Ułożyć biszkopty.
Galaretkę rozpuścić 1,5 szkl. wody, odstawić do lekkiego stężenia. Kremowkę ubić, pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę. Masę wylać na biszkopty. Ostawić ciasto do lodowki do przegryzienia się.