Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różyczki z ciasta francuskiego oraz jabłek to pyszny deser, który posmakuje każdemu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
1. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki i wyrażamy środek. 2. Kroimy w cienkie plasterki. 3. Wkładamy do zagotowanej wody z cukrem i sokiem z cytryny na około 2 minuty, aby jabłka nabrały elastyczności. 4. Przekładamy jabłka na sitko, a następnie przekładamy na talerz do ostygnięcia. 5. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 4 paski i smarujemy odrobiną dżemu jabłkowego i posypujemy cynamonem.
6. Na każdym pasku układamy jabłka tak aby wystawały odrobinę poza ciasto i nakładały się na siebie.
7. Pozostała część ciasta nakładamy na jabłka i zwijamy w rulonik na kształt róży.
8. Przekładamy do formy na muffinki i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni na 30 - 40 minut. 9. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.