Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różyczki z ciasta francuskiego oraz jabłek to pyszny deser, który posmakuje każdemu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113250
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 673
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1181
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 756
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113250
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 673
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1181
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 756
Składniki
1. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki i wyrażamy środek. 2. Kroimy w cienkie plasterki. 3. Wkładamy do zagotowanej wody z cukrem i sokiem z cytryny na około 2 minuty, aby jabłka nabrały elastyczności. 4. Przekładamy jabłka na sitko, a następnie przekładamy na talerz do ostygnięcia. 5. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 4 paski i smarujemy odrobiną dżemu jabłkowego i posypujemy cynamonem.
6. Na każdym pasku układamy jabłka tak aby wystawały odrobinę poza ciasto i nakładały się na siebie.
7. Pozostała część ciasta nakładamy na jabłka i zwijamy w rulonik na kształt róży.
8. Przekładamy do formy na muffinki i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni na 30 - 40 minut. 9. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.