Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka które z pewnością zrobią wrażenie na gosciach, szybkie do zrobienia zwłaszcza kiedy pomaga nam w tym mały pomocnik, u mnie 8- letnia córcia :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Mąke przesiać na stolnicę, dodać zimną Kasie, żółtka, cukier puder i waniliowy oraz szczypte soli. Ciasto w miarę szybko zagnieść, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 1godz. ( u mnie ciasto leżało dłużej nawet ok 2godz)
Ciasto rozwałkować na około 3mm grubości i wykrawać literatką kółka. Około 4-5 krążków ciasta ułożyć jeden obok drugiego tak by ich brzegi lekko nachodziły na siebie (miejsca łączeń posmarować białkiem) Wzdłóż kółek nałożyć marmoladę i zwinąć w rulon, po czym przekroić na pół ( w ten sposób powstaną 2 różyczki) Różyczki przełożyć na blechę wyłożoną pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku 15-20min. w temp. 170"
Przepis pochodzi z miesięcznika "Przepisy czytelników"