Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rurki z ciasta francuskiego.
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3856
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 45
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 111
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1097
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3856
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 45
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 111
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1097
Składniki
Mąkę wsypać na stolnice, zrobić wgłębienie i dodać masło, śmietanę oraz sól. Wszystkie składniki razem dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulę, zawijamy w folię i chłodzimy ok 10 minut w lodówce. Po schłodzeniu wałkujemy ciasto na grubość ok 1-2 milimetry o grubości 1,5-2 cm szerokości. Owijamy ciasto na rurki tak aby ciasto nachodziło na siebie, zaczynając od cieńszej strony rurki. Od kończ rurki zostawić ok 0,5 cm bez ciasta (łatwiej ściągać upieczone już rurki). Tak przygotowane rurki obtaczamy w cukrze i pieczemy ok 15 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu nadziewać ulubionym kremem. Ja użyłam kremu do karpatki.