Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, wdzięczne ciastka, które zarówno pysznie smakują jak i ładnie wyglądają i łatwo je zrobić.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1251
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2977
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79614
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 504
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1251
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2977
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79614
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 504
Składniki
Ciasto francuskie rozwinęłam i pokroiłam je wzdłuż krótszego boku na równe paski o szerokości ok. 3cm. Każdy pasek nawinęłam na foremkę metalową do rurek zaczynając od węższego brzegu. Ciasto nawijałam dookoła foremki tak aby brzegi ciasta nachodziły na siebie. Rurki z nawiniętym ciastem ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam je niecałe 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu od razu wyjęłam je z piekarnika i wyłożyłam na metalową kratkę. Gdy wystygły, zdjęłam ostrożnie rurki z foremek. Jedną szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń i cukier i przelałam je na gotujące się mleko. Ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Gdy budyń był zimny, zmiksowałam go z miękkim masłem na jednolity, gładki krem bez grudek. Na koniec zmiksowałam go z mlekiem w proszku. Każdą rurkę smarowałam cienko w środku kremem czekoladowo - orzechowym, a następnie wypełniałam kremem budyniowym. Gotowe rurki schłodziłam w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem rurki oprószyłam dodatkowo cukrem pudrem.