Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo eleganckie. Proste i łatwe w przygotowaniu. Uwielbiane przez najmłodszych :-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6533
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240164
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2320
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6533
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240164
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2320
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na paski ok 1,5cm i owijamy na stożki do rurek. Następnie smarujemy po górze roztrzepanym białkiem i posypujemy odrobiną cukru. Rurki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (195°-200°) i pieczemy ok 15 minut.
KREM: 6 białek ubijamy na sztywno (jedno zabraliśmy do smarowania rurek), dodajemy cukier i nadal ubijamy. Gdy ciasto zrobi się nam takie świecące zaczynamy ubijać nad parą (jakieś 20-25minut). Pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.
Gdy krem mamy przygotowany napełniamy nim rurki i gotowe :-)
SMACZNEGO!!!