Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące rurki z czekoladowym kremem, do porannej kawy :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25309
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2476
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1261
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25309
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2476
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1261
Składniki
Wykonanie kremu: Do 0,4 l. zimnego mleka wsypujemy 1 opakowanie kremu do karpatki, kakao i miksujemy około 3-4 minuty.Gotowym kremem za pomocą worka cukierniczego i metalowej szprycy napełniamy rurki. Wykonanie rurek: Mąkę przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy szczyptę soli i cukier waniliowy (1 opakowanie). Do przesianej mąki wkładamy miękką kostkę masła. Tłuczkiem do ziemniaków gnieciemy mąkę z masłem tak żeby powstała taka masa przypominająca kruszonkę. Dalej będziemy ciasto wyrabiać ręcznie. Ugniatamy ciasto wlewając stopniowo śmietanę. Musimy uważać żeby nie wlać za dużo śmietany. Cały czas ugniatając ciasto obserwujemy jego elastyczność i jeżeli jest dobrze wyrobione robimy taki jeden kawałek, zawijamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. W następnym dniu rozwałkowujemy ciasto na cienki placek, kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto obtaczamy w cukrze. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 15-20 minut do zarumienienia się rurek.
Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego i metalowej końcówki.
Smacznego :)